Οι ενεργειακές τεχνικές ως μέρος των ολιστικών θεραπειών

Όλα γύρω μας είναι ενέργεια, από εμάς εξαρτάται πως θα την αξιοποιήσουμε, σε τι θα την διοχετεύσουμε καθώς και σε τι θα τι μετατρέψουμε. Οι ενεργειακές τεχνικές είναι μέρος των ολιστικών θεραπειών, που σκοπό έχουν να ενεργοποιήσουν τα πιο λεπτοφυή ενεργειακά συστήματα του σώματος, απομακρύνοντας τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα. Ενισχύουν κατακόρυφα την έμφυτη ικανότητα του σώματος να θεραπεύει τον εαυτό του.  Αρκεί μονάχα να χρησιμοποιούμε τις σωστές ενεργειακές τεχνικές ώστε να αυξήσουμε τις δονήσεις και να απολαύσουμε την ευημερία που αξίζουμε.

Με εναλλακτικές ενεργειακές τεχνικές ο άνθρωπος είναι ικανός να απομακρύνει κάθε είδος αρνητικής και τοξικής ενέργειας από το ενεργειακό του πεδίο. Τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τόσο την υγεία μας καθώς και όλα τα σημαντικά θέματα της ζωής μας. Ψυχικά τραύματα, απογοητεύσεις ακόμη και υποσυνείδητες πεποιθήσεις που λειτουργούν καθημερινά ως εμπόδια, αν δεν τις επεξεργαστούμε σωστά, μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση στο ενεργειακό μας σύστημα. Το σώμα αλλά και η ψυχή μας αντιδρά και εκδηλώνει ανισορροπίες και ασθένειες ως ένδειξη ότι κάτι αρνητικό έχει συντελεστεί μέσα μας.

Υπάρχουν διάφορες ενεργειακές τεχνικές, όπως το Ρέικι, το Theta Healing, το Krhem Sekhem, η Κρυσταλλοθεραπεία, το Healing Code, η Μεταμορφική Τεχνική, η Πολυδιάστατη Θεραπεία Holistic Hyper Healing, το EFT και πολλές άλλες που μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ισορροπίας και της αρμονίας μέσα στο σώμα αλλά και στην ψυχή μας, μεταμορφώνοντας  την υγεία μας. Η ενέργεια άλλωστε των σκέψεων επηρεάζει τις συγκεντρώσεις ενέργειας που δημιουργεί το σώμα μας. Πόσες φορές έχετε αισθανθεί την ενέργεια ακόμα και αν είναι αόρατη. Μπαίνοντας σε ένα χώρο που είναι γεμάτος με ανθρώπους, μπορείτε να νιώσετε άμεσα την ενέργεια, θετική, αρνητική, χαρούμενη,  αγχώδης, υποστηρικτική ή μελαγχολική. Ανάλογα με την κατάσταση του μυαλού σας, είτε έλκεστε είτε απωθείστε από την ενέργεια της ομάδας.

Η επίδραση και τα οφέλη των ενεργειακών τεχνικών

Η οποιαδήποτε μορφή ενεργειακή τεχνικής θα σας βοηθήσει να απελευθερώσετε και να καθαρίσετε παλιά μοτίβα σκέψης για τον εαυτό σας, εμπόδια που έχετε φτιάξει στο μυαλό σας για τον εαυτό και τη ζωή σας. Συνήθειες που βλάπτουν την υγεία σας, σωματική και ψυχική, και λειτουργούν ως εμπόδια για να θεραπευτείτε και να βιώσετε θετικά συναισθήματα όπως χαρά, αισιοδοξία και βαθιά ευγνωμοσύνη για την υγεία και τη ζωή σας. Θα σας βοηθήσει στην απομάκρυνση της νοητικής και συναισθηματικής σύγχυσης  που σας εμποδίζουν να αισθανθείτε γειωμένοι, ασφαλείς και σταθεροί.

Επιπλέον θα συμβάλει καθοριστικά στην απελευθέρωση των εντάσεων, του στρες και των αφόρητων συναισθημάτων, ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε καλύτερα την καθημερινότητά σας, να παραμένετε στο κέντρο σας και να μην αισθάνεστε χάος και ένταση. Βελτιώνει την ικανότητά σας να σκέφτεστε καθαρά και να είστε δημιουργικοί, παραγωγικοί και γεμάτοι θετικές προοπτικές και προσδοκίες για την ζωή. Όταν γίνει μέρος της καθημερινής φροντίδας της αρμονίας και ευεξίας σας, θα θεραπεύσει όχι μόνο το σώμα αλλά θα αυξήσει και την αυτογνωσία και θα αφυπνίσει την ανώτερη δυναμική σας.

Οι ολιστικές θεραπείες είναι εξαιρετικά βοηθητικές σε ένα ευρύ φάσμα ψυχικών θεμάτων υγείας όπως άγχος, διαχείριση του stress,κατάθλιψη καθώς και κρίσεις πανικού. Βελτιώνουν στομαχικά προβλήματα που το άγχος και ο φόβος δημιουργούν συχνά. Επίσης μέσω των ολιστικών θεραπειών μπορείτε να επωφεληθείτε μαθαίνοντας περισσότερα για τον ίδιο σας τον εαυτό και πώς να επιτύχετε ευημερία  σε πολλούς τομείς τη ζωής σας. Το Reiki ή άλλες τεχνικές χαλάρωσης βοηθούν ανθρώπους με σοβαρές ασθένειες να διαχειριστούν τον πόνο καθώς και να μειώσουν αρνητικά  συναισθήματα και αντιδράσεις αναφορικά με ιατρικές θεραπείες. Οι επαγγελματίες υγείας άλλωστε αναφέρουν συνεχώς πως η ψυχολογία του ασθενή είναι καθοριστική για την δράση και το αποτέλεσμα της θεραπείας.

Άλλαξε τη σκέψη σου, άλλαξε τη ζωή σου & φτιάξε τη δική σου ονειρεμένη πραγματικότητα...