Blog, Holistic Wellness Summit

Εύα Ντελιδάκη | Ευτυχία με διάρκεια! Δράσε & ας φοβάσαι!

Μπορούμε να νοιώθουμε ευτυχισμένοι και υγιείς σ έναν κόσμο που “κλέβει” τα όνειρά μας; Γιατί είναι καλύτερα να παίρνουμε αποφάσεις παρά “παυσίπονα” ; Εμψύχωση και γνώση μέσα από αληθινές ιστορίες διάδραση και αυτογνωσία θα μας οδηγήσουν να γίνουμε αγαπόνια μεγατόνων! Καλή αντάμωση

Εύα Ντελιδάκη
Δημοσιογράφος Υγείας – Συγγραφέας, Ολιστική Σύμβουλος ψυχικής υγείας και πιστοποιημένη εμψυχώτρια

Βιογραφικό

Σπούδασα σε Εργαστήριο Δημοσιογραφίας και στη συνέχεια στην Παιδαγωγική Ακαδημία Αθηνών.
Η καριέρα μου επί 30 συναπτά έτη περιλαμβάνει συνεργασίες με την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο. Έχω δικό μου ιστότοπο και σελίδα στα social media (www.iatro.gr) καθώς επίσης και κανάλι στο YouTube

Στην ΕΤ-1 παρουσίασα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και επί τέσσερα συναπτά έτη την πρωτοποριακή ιατρική  εκπομπή “Με Υγεία Πάνω Απ’ Όλα”.

Ακολούθησαν τα μαγκαζίνο “Τα Πρωινά”, “Ραντεβού το Μεσημέρι”, “5′ Με Υγεία”, “Μαζί και Σήμερα”, όπως και ντοκιμαντέρ και ρεπορτάζ για την υγεία (“Κακοποίηση παιδιών, μάστιγα του Έιτζ”, “Πώς μιλάμε στα παιδιά για τον Θάνατο από τα Ναρκωτικά”, “Η Νιότη της Τρίτης Ηλικίας”, “Ο Καρκίνος πως αντιμετωπίζεται” κ.ά.).

Αρθρογράφησα στις εφημερίδες Αυριανή, Μεσημβρινή, Ελευθεροτυπία, Real News κάνοντας ρεπορτάζ, αφιερώματα και ολοσέλιδα. Συνεργάστηκα με τα περιοδικά “Οι Γονείς”, “Εικόνες”, “Παιδί και Νέοι Γονείς”, “Γυναίκα”, “Πάνθεον”, “Αρμονία”, “Τηλεθεατής”, “Εγώ”, “Prevention” και “MEN’S HEΑLTH”.

Εκφώνησα στην ΕΡΑ δελτία ειδήσεων και παρουσίασα στο Τέταρτο Πρόγραμμα την εκπομπή “Εξομολογήσεις” επί τρία συναπτά έτη με σπουδαίες προσωπικότητες (Κάρολος Κουν , Μάνος Κατράκης, Αντώνης Σαμαράκης, κα) Στην ΕΤ-3 παρουσίαζα κάθε Κυριακή ιατρικά θέματα για την υγεία των αγροτών.

Συνεργάστηκα  με τούς  ραδιοφωνικούς σταθμούς ( Antenna ,Super FM, Εύα FM, Κανάλι 1 Πειραιά,και στο web radio «Radio Υγεία»).

Στα πλαίσια της επαγγελματικής δραστηριότητάς μου, έχω παρουσιάσει βιβλία, έχω συντονίσει ημερίδες κι έχω οργανώσει ομιλίες πάνω στο αντικείμενο ειδίκευσής μου, σε διάφορους δήμους της χώρας, όπως “Ημερίδα για το Διαβήτη”, «Οστεοπόρωση», «Ψυχολογία της τρίτης ηλικίας» κ.ά.).

Έχω δημιουργήσει και παρουσιάσει διάφορα τηλεοπτικά σποτ με κοινωνικά μηνύματα, (εθελοντική αιμοδοσία, οστεοπόρωση, εκστρατεία κατά του καπνίσματος,  δυσλεξία, πρόληψη καρκίνου του μαστού, καθώς επίσης για την νόσο του parkison, τα οφέλη της φυσιοθεραπείας και άλλα πολλά.)

Περαιτέρω έχω κάνει δημοσιογραφική επιμέλεια και έρευνα για πολλά ντοκιμαντέρ. Ενδεικτικά:

α) “Σχιζοφρένεια” για τον Σύλλογο Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία”,

β) “Μελιταίος Πυρετός” για το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων

γ) “Μεταμοσχεύσεις και Δωρεά Οργάνων για τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων .

Έχω συγγράψει πέντε βιβλία για την Υγεία κι έχω εκδώσει πέντε ενημερωτικά DVD σε ένθετα περιοδικών .

Είχα την χαρά και την τιμή να βραβευθώ  από τον Αντικαπνιστικό Σύλλογο Ελλάδος και από την Ελληνική Εταιρεία ΩΡΛ Αλλεργίας, Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών και παρέλαβα το Αριστείο Ζωής στον τομέα Εθελοντισμού με στόχο τη θεσμοθέτηση της θεραπείας μέσω Τέχνης και στην Ελλάδα. Διετέλεσα Πρόεδρος του Συλλόγου “ΟΝΑΡ” – Θεραπεία μέσω Τέχνης για το Άρρωστο Παιδί.

Έχω συνεργαστεί με  τον ραδιοφωνικό σταθμό flash παρουσιάζοντας την εκπομπή «Η υγεία στα χέρια μας» καθώς επίσης με τους τηλεοπτικούς σταθμούς Sunny channel και με το ΚΡΗΤΗ TV παρουσιάζοντας πάντα εκπομπές για την υγεία, το ευ ζην και την θετική ψυχολογία.

Τα τελευταία 5 χρόνια επιμελούμαι και παρουσιάζω την εκπομπή «Πάνω απ όλα η υγεία μας» στο κανάλι ΚΡΗΤΗ TV. Και την εκπομπή «Αληθινή υγεία» στο δικό μου κανάλι

Στα πλαίσια του εθελοντισμού, επισκέπτομαι σε τακτική βάση γηροκομεία, ΚΑΠΗ, συλλόγους ασθενών, διδάσκοντας γιόγκα γέλιου στους ηλικιωμένους και στους ασθενείς, και ως απόφοιτη του τμήματος Συνθετικής Συμβουλευτικής της σχολής εναλλακτικών επιστημών NHS ασχολούμαι με την προαγωγή της ψυχικής υγείας και του ευ ζην ατόμων με χρόνια νοσήματα, σε συνεργασία με την Ελληνική Μαστολογική Εταιρία.

Η βιογραφία μου φιλοξενείται στις σελίδες του Who is Who από την 5η έκδοση που κυκλοφόρησε το 2010 μέχρι και σήμερα.

Youtube: Εύα Ντελιδάκη

FB: @evantelidakiofficial